Ιούλιος 2014

Αν ο Μότσαρτ έκανε... ηλιοθεραπεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, από μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ''Medical Problems of Performing Artists'', ο διάσημος Αυστριακός συνθέτης Αμαντέους Μότσαρτ θα ζούσε περισσότερο αν έκανε ηλιοθεραπεία. Ρόλο κλειδί στην υπόθεση έχει η βιταμίνη D.
Ο Μότσαρτ πέθανε σε ηλικία 35 ετών, από τότε πολυάριθμες έρευνες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους του πρόωρου θανάτου του.

Tags: 

Δεν έχει πλυθεί εδώ και 37 χρόνια

Ένας 65χρονος άνδρας που ζει στην Ινδία αρνείται να πλυθεί εδώ και 37 χρόνια. Ο κ. Kailash Singh δεν έχει κάνει μπάνιο, ούτε και έχει ξυριστεί από το 1974, λίγο καιρό αφότου παντρεύτηκε.
Εξηγώντας την αντισυμβατική απόφασή του, ο κ. Singh ισχυρίστηκε ότι ένας ιερέας τού εγγυήθηκε ότι θα αποκτήσει έναν πολυβραβευμένο γιο και κληρονόμο, αν ακολουθήσει τις συμβουλές του.

Tags: 

Κάλυμνος

Η Κάλυμνος είναι νησί των Δωδεκανήσων, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η έκταση της είναι 110,581 τ.χλμ με αποτέλεσμα να είναι το 26ο μεγαλύτερο ελληνικό νησί.
Θέση
Βρίσκεται νότια της Λέρου από την οποία τη χωρίζει ομώνυμος στενός πορθμός (Λέρου), ή διώρυγα Καλύμνου, ή "Διαπόρι", έχοντας ΝΑ. την Κω και σε απόσταση 14 μίλια προς Α. τις τουρκικές ακτές της Μικράς Ασίας. Προς Ν. έχει το Κρητικό πέλαγος και προς Δ. και Β. το Ικάριο πέλαγος.
Μορφολογία

Tags: 

Έκαψε τα γεννητικά όργανα του άνδρα της για να τον εκδικηθεί

Για ανθρωποκτονία, και όχι για φόνο, κρίθηκε τελικά ένοχη μια γυναίκα από την Αδελαΐδα η οποία σκότωσε τον σύζυγό της βάζοντας φωτιά στα γεννητικά του όργανα επειδή διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση...

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η 44χρονη Ρατζίνι Ναραγιάν, μητέρα τριών παιδιών, «προκλήθηκε» από τον σύζυγό της όταν έμαθε για την εξωσυζυγική του σχέση και «έχασε τον έλεγχο του εαυτού της».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και τα δύο ανήλικα παιδιά της Ναραγιάν που ανέφεραν ότι επί χρόνια ο 47χρονος πατέρας τους, Σατίς Ναραγιάν, κακοποιούσε τη μητέρα τους.

Tags: 

Κάρπαθος

Η Κάρπαθος είναι το δεύτερο σε έκταση νησί του ελληνικού συμπλέγματος της Δωδεκανήσου (μετά τη Ρόδο). Έχει έκταση 300,152 τ.χλμ., 160 χλμ. μήκος ακτών και συνολικό πληθυσμό 6.511 κατοίκους. Αποτελεί πλούσιο βιότοπο και για αυτόν τον λόγο διαθέτει προστατευμένες περιοχές, όπου επιζούν πληθυσμοί προς εξαφάνιση.
Βρίσκεται στην μέση του Καρπάθιου πελάγους μεταξύ Ρόδου και Κρήτης και έχει πρωτεύουσα τα Πηγάδια ή Κάρπαθος (2.180 κάτοικοι).
Ονομασία

Tags: 

Το «έπαιξε» δούκισσα

Μία γυναίκα που τράκαρε το αυτοκίνητό της στη Νέα Ζηλανδία, προσπάθησε μάταια να πείσει τους αστυνομικούς πως ήταν δούκισσα.
Πιο συγκεκριμένα, η 44χρονη πήρε λάθος δρόμο, με αποτέλεσμα να τρακάρει το αυτοκίνητό της. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την πάρουν στο τμήμα για κατάθεση, η ίδια τους άφησε άφωνους, λέγοντας τους πως είναι η δούκισσα του Κέμπριτζ.
Η γυναίκα το «έπαιζε» Κέιτ Μίντλετον, ενώ το αυτοκίνητό της είχε βρει σε γωνία πεζοδρομίου και είχε προσγειωθεί ανάποδα, ωστόσο η ίδια δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Tags: 

Είχε Άγιο ένας πεντάχρονος

Ένα αγόρι πέντε ετών έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κίνα, αλλά σώθηκε χάρη στις μονάδες κλιματισμού που ήταν τοποθετημένες στον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας.
Στη συνέχεια, οι γείτονές που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, το τράβηξαν μέσα, καθώς κρεμόταν στο κενό. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Σίσι της επαρχίας Φούιτζιαν.
Η επιχείρηση διάσωσής του μικρού διήρκεσε 40 λεπτά και χάρη στην συντονισμένη προσπάθεια αρκετών γειτόνων, ο μικρός είναι σώος και αβλαβής.

Tags: 

Λέρος

Η Λέρος είναι νησί στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου στα Δωδεκάνησα. Έχει πληθυσμό 8.207 κατοίκους (απογραφή 2001) και έκταση 54 τ.χλμ., με μήκος ακτών που φτάνει τα 71 χλμ., χάρη στον έντονο οριζόντιο διαμελισμό της. Το μεγαλύτερο χωριό (Αγία Μαρίνα Λέρου) έχει πληθυσμό 2.672 και ακολουθεί το Λακκί με 1.990 κατοίκους.

Tags: 

Κλείδωσε τη γυναίκα του στο… σπιτάκι του σκύλου!

Σε φυλάκιση δέκα μηνών καταδικάστηκε ένας άνδρας στη Ρωσία, επειδή κλείδωσε τη γυναίκα του στο σπίτι. Μόνο που το σπίτι που αναφερόμαστε είναι αυτό στο οποίο ζουν οι σκύλοι της οικογένειας.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Πένζα. Το ζευγάρι είχε ένα συνηθισμένο καυγά. Ωστόσο, κάποια στιγμή τα πράγματα ξέφυγαν, με τον σύζυγο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.
Ο Βλάντιμιρ Μανάεβ πήρε τη γυναίκα του με τη βία και αφού άνοιξε τη μάντρα στην αυλή του σπιτιού, την έβαλε στο σπιτάκι όπου έμεναν οι σκύλοι και την κλείδωσε για ένα ολόκληρο βράδυ.

Tags: 

Η πιο απότομη σκάλα του κόσμου

Πρόκειται για ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Η συγκεκριμένη σκάλα βρίσκεται στο νησί Αγία Ελένη του Νότιου Ατλαντικού. Η σκάλα είναι πολύ παλιά αφού κτίστηκε το 1829, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Είναι ευθεία, σε ύψος 200 μέτρων και φτάνει συνολικά τα 699 μέτρα. Ο λόγος της κατασκευής της από σιδηροδρομική εταιρεία, ήταν για την ανύψωση των φορτίων που ξεφορτώνονταν στο λιμάνι του Jamestown. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά λιπάσματος και καθημερινών αγαθών.

Tags: 

Σελίδες