Ιούνιος 2014

Παναθηναϊκό Στάδιο

Το Παναθηναϊκό Στάδιο γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο είναι στάδιο (αθλητικός χώρος) στην Αθήνα που βρίσκεται ανατολικά του Ζαππείου και βόρεια του λόφου του Αρδηττού, δια των οποίων διέρχεται ο Ιλισός ποταμός.
Ιστορία

Tags: 

Σάββας Κωφίδης

Ο Σάββας Κωφίδης είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου 1961 στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν. Με τη λήξη της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής του καριέρας εργάζεται ως προπονητής.
Καριέρα ποδοσφαιριστή

Tags: 

Το αρχαιότερο ρολόι

Ερευνητές από το ελβετικό Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, ανακάλυψαν στην Αίγυπτο το παλαιότερο ηλιακό ρολόι.

Το ηλιακό ρολόι βρέθηκε κατά τις ανασκαφές στην είσοδο ενός από τους τάφους της Κοιλάδας των Βασιλέων και υπολογίζεται ότι κατασκευάστηκε πριν από 3.300 χρόνια.
Πρόκειται για έναν δίσκο από ασβεστόλιθο που έχει μέγεθος ενός μικρού πιάτου επί του οποίου είναι ζωγραφισμένα δώδεκα ίσα τμήματα σε ένα ημικύκλιο μαύρου χρώματος.

Tags: 

Τουρίστας στην Κίνα φωτογράφισε το "Γκόλουμ"

Είδε το Γκόλουμ με τα μάτια του. Κινέζος τουρίστας κατά τη διάρκεια εκδρομής του, φωτογράφισε ένα αλλόκοτο πλάσμα και για μια στιγμή πίστεψε ότι έγινε πρωταγωνιστής του "Άρχοντα των Δακτυλιδιών".
Η παρέα των Κινέζων τουριστών βρισκόταν σε εκδρομή Βόρεια του Πεκίνο.
Ο τουρίστας ισχυρίστηκε ότι είχε κατασκηνώσει μαζί με φίλους του κοντά στο Σινικό Τείχος και όταν πήγε να κάνει τη φυσική του ανάγκη, είδε ένα περίεργο πλάσμα το οποίο και απαθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή.
Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από τη Τelegraph στη διαδικτυακή της έκδοση, με ερωτηματικό.

Tags: 

Τα πιο ανθυγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να μείνουμε λεπτοί και υγιείς, σε λογικά πλαίσια, ή τουλάχιστον θα το θέλαμε, αν δεν ήταν τόσο αναθεματισμένα δύσκολο! Πραγματικά, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να τρως υγιεινά πλέον, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά κακά τρόφιμα εκεί έξω. Επίσης, συχνά βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις για φαγητά που κανονικά δεν πρέπει να τρώμε, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το ίντερνετ και τα περιοδικά. Όλα αυτά τα κακά τρόφιμα πραγματικά αυξάνουν το σωματικό βάρος. Μια πρόσφατη έκθεση αναφέρει ότι το 42% των Αμερικάνων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως παχύσαρκοι μέχρι το 2030.

Tags: 

Οι θεραπευτικές επιδράσεις της μουσικής

Η δύναμη της μουσικής είναι γνωστή και την έχουμε νιώσει οι περισσότεροι. Η μουσική επηρεάζει την ψυχολογική μας διάθεση, μας χαλαρώνει, μας εμπνέει, μας εκνευρίζει, μας ταξιδεύει, μας θεραπεύει.

Η μουσικοθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις άλλες μορφές θεραπείας μέσω της τέχνης. Μέσω της χρήσης της μουσικής και των μουσικών οργάνων στοχεύεται η επαναφορά, διατήρηση ή και βελτίωση της ψυχικής και φυσικής κατάστασης του ανθρώπου.

Tags: 

ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ......

Στις 11 Απριλίου του 2014 ένα 16χρονο κορίτσι από την περιοχή Leamington Spa στο Warwickshire της Βρετανίας πρόλαβε να τραβήξει video με το κινητό τηλέφωνο ένα πολύ παράξενο σχήμα στον ουρανό: ένα μεγάλο μαύρο «δαχτυλίδι» το οποίο κινούνταν πολύ αργά πάνω από τα δέντρα και μετά από μερικά λεπτά εξαφανίστηκε.

Tags: 

Το Σπήλαιο Σοβέ στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Το Σπήλαιο Σοβέ-Πον ντ΄Αρκ, στην Αρντές της νότιας Γαλλίας εντάχθηκε σήμερα στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Tags: 

Η ιστορία της οδοντόκρεμας και της οδοντόβουρτσας

Το πρώτο εργαλείο φροντίδας των δοντιών έχει ηλικία 5.500 χιλιάδων χρόνων. Οι πρώτοι που μερίμνησαν για την υγιεινή των δοντιών τους ήταν οι Βαβυλώνιοι και οι Αιγύπτιοι, που χρησιμοποιούσαν υγρή σκλήθρα για να τα τρίβουν. Γύρω στο 1600 π. Χ. οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν ένα ξυλαράκι από αρωματικό δέντρο, το οποίο μασούσαν. Αυτό καθάριζε τα δόντια, φρεσκάροντας παράλληλα την αναπνοή.

Tags: 

Σελίδες