Ο Τζέιμς Φράνκο διευθετεί αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση για πάνω από 2,2 εκατομμύρια δολάρια

Ο 43χρονος ηθοποιός του The Disaster Artist και οι συναφείς οντότητες συμφώνησαν σε μια διευθέτηση μετά από αγωγή που ισχυρίζεται σεξουαλικό παράπτωμα.

Ο Τζέιμς Φράνκο συμφωνεί να πληρώσει 2.235.000 δολάρια για την επίλυση της αγωγής, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός ώθησε τους ενεργούς μαθητές του να εκτελούν όλο και πιο σαφείς σκηνές σεξ στην κάμερα.

Η συμφωνία υποβάλλεται τώρα σε δικαστή του Λος Άντζελες για έγκριση.

Η Sarah Tither-Kaplan και η Toni Gaal είναι δύο πρώην μαθητές από την τάξη του ηθοποιού και ξεκίνησαν την αγωγή τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Οι λεπτομέρειες του διακανονισμού περιγράφηκαν στη νομική γραφική εργασία: «Εδώ, η Tither-Kaplan κερδίζει 670.500 $ μείον 223.500 $ λιγότερα στις αμοιβές που πηγαίνουν στους δικηγόρους. Ο Gaal θα λάβει 223.500 $ μείον 74.500 $ στους δικηγόρους. Και οι άλλοι μαθητές θα έπαιρναν σχεδόν τα δύο τρίτα του υπόλοιπου ποσού των 1,334 εκατομμυρίων δολαρίων με το συνολικό ποσό των δικηγόρων να είναι περίπου 827.000 $. "

Επίσης, συμφώνησε σε «μη οικονομικούς» όρους για τους μεμονωμένους ενάγοντες, αν και αυτή τη στιγμή αποτελεί αντικείμενο μιας πρότασης σφράγισης, μέσω της έκθεσης της THR.

Τυχόν μη διεκδικημένα χρήματα θα μεταβούν στο Εθνικό Κέντρο Γυναικών.

«Ενώ οι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να αρνούνται τους ισχυρισμούς στην καταγγελία, αναγνωρίζουν ότι οι ενάγοντες έθεσαν σημαντικά ζητήματα και όλα τα μέρη πιστεύουν ακράδαντα ότι τώρα είναι κρίσιμη στιγμή να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση της κακομεταχείρισης γυναικών στο Χόλιγουντ. Όλοι συμφωνούν στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι κανείς στον κλάδο της ψυχαγωγίας - ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, την αναπηρία, την εθνικότητα, το υπόβαθρο, το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό - αντιμετωπίζει διακρίσεις, παρενόχληση ή προκατάληψη οποιουδήποτε είδους " .