Θάνατοι που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2016

Στις 7 Ιανουαρίου έγινε γνωστός ο θάνατος της Άννας Συνοδινού. Η σπουδαία ελληνίδα ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 88 χρόνων, κάνοντας φτωχότερο τον ελληνικό πολιτισμό. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση, νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στην Κυψέλη, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Στις 10 Ιανουαρίου 2016, δύο μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της μουσικής, Ντέιβιντ Μπόουι. Ο Λεπτός Λευκός Δούκας , ο δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ έδινε μάχη με τον καρκίνο τους προηγούμενους 18 μήνες.

Λίγο μετά την είδηση για τον θάνατο του Μπάουι, έφυγε από τη ζωή και ο Άλαν Ρίκμαν. Ο διάσημος βρετανός ηθοποιός πέθανε στις 13/1/2016 στο Λονδίνο, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 69 ετών.

Στις 14 Ιανουαρίου πέθανε ο Ρενέ Ανγκελίλ, σύζυγος της Σελίν Ντιόν. Ήταν 74 ετών και πάλευε χρόνια με τον καρκίνο.

Τρίτη 26/1/2016. Ο Black, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κόλιν Βερνκομπ (Colin Vearncombe) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 53 ετών. Ο ερμηνευτής μεγάλων επιτυχιών του '80 νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - σε κώμα - ύστερα από τροχαίο που είχε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σοκ στον εγχώριο καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο της Νατάσας Μανίσαλη, η οποία έφυγε το πρωί της Παρασκευής 5/2/2016. Η ηθοποιός, η οποία έκανε μεγάλη επιτυχία μέσα από τη σειρά Εμείς κι Εμείς έφυγε στα 55 της νικημένη από τον καρκίνο. Η Μανίσαλη έδινε μάχη με την ασθένεια τα τελευταία χρόνια και λίγοι ήταν εκείνη που γνώριζαν για τις δύσκολες στιγμές που περνούσε.

Ο Τζορτζ Γκέινς, ο οποίος είχε ταυτιστεί με τον ρόλο του του αγαθού διοικητή Λασάρντ στις ταινίες της Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής πέθανε στις 16/2/2016, σε ηλικία 98 ετών έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση από το 2003

Ήταν ξημερώματα της Πέμπτης 18/2/2016 όταν ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, βυθίζοντας σε πένθος τους απανταχού θαυμαστές του. Πένθος που ακόμη και σήμερα βιώνουν έντονα!

Στις 10/3/2016 έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κουτσομύτης. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης της μικρής οθόνης, με τις αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό του, νοσηλευόταν με πολλά προβλήματα υγείας.

Μετά από απανωτά χειρουργεία και νοσηλεία από τις 2 Απριλίου 2016, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης, 20 Απριλίου 2016. Ήταν 79 ετών.

O Prince βρέθηκε νεκρός στις 21 Απριλίου 2016 στην έπαυλή του στη Μινεσότα των ΗΠΑ, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του ο 57χρονος θρύλος της μουσικής αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Στις 30 Απριλίου 2016, η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του γνωστού Make up artist Γιάννη Αγγελάκη -προφανώς από καρδιακή προσβολή- είχε πέσε ως κεραυνός εν αιθρία στην εγχώρια σόουμπιζ.

Στα 74 του χρόνια και μετά από πολυετή μάχη με τη νόσο Πάρκινσον, ο σπουδαίος πυγμάχος Μοχάμεντ Άλι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κάσιους Κλέι, έφυγε από τη ζωή στις 3 Ιουνίου 2016

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Παρασκευής 10/6/2016, ο αγαπημένος ηθοποιός του κινηματογράφου και τηλεόρασης Γιάννης Μιχαλόπουλος. O καταξιωμένος ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 89 ετών, ενώ νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, στο ΚΑΤ, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας.

Σοκ σε όλο τον κόσμο και δη τον καλλιτεχνικό προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου της ηθοποιού Γεωργίας Αποστόλου. Η ηθοποιός, την οποία γνωρίσαμε κυρίως μέσα από πετυχημένα σήριαλ τα προηγούμενα χρόνια, έφυγε από ανακοπή καρδιάς, στις 12/6/2016 μόλις στα 43 της χρόνια!

Μπαντ Σπένσερ. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην Ιταλία -κυρίως- αφορά σε πιο μεγάλες ηλικίες, καθώς ο δημοφιλής ηθοποιός έγραψε τη δική του ιστορία πριν από αρκετά χρόνια με το κινηματογραφικό του ταίρι , Τέρενς Χιλ. Ο Κάρλο Πεντερσόλι, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, άφησε τη τελευταία του πνοή στις 27/6/2016, σε ηλικία 86 ετών.

Στις 12 Ιουλίου άφησε την τελευταία της πνοή η ηθοποιός Λίντα Γίγα, η οποία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80 είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες στο πλευρό μεγάλων ηθοποιών. Η Γίγα έπαιζε συνήθως σέξι ρόλους, ενώ είχε κάνει και μερικές γυμνές φωτογραφήσεις με αποτέλεσμα να κερδίσει τον τίτλο της σεξοβόμβας των '80s.

Αρχές Αυγούστου πέθανε σε ηλικία 78 ετών νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαίας η Έφη Οικονόμου. Η ηθοποιός είχε ανεύρισμα θωρακικής και κοιλιακής αορτής, το οποίο ανακάλυψε το 2011 ενώ τα τελευταία 30 χρόνια παραθέριζε τα καλοκαίρια στην περιοχή του Διακοπτού.

Σοκ προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο, η ξαφνική απώλεια του ηθοποιού, μουσικού, παρουσιαστή Δημήτρη Μενούνου, ο οποιός απεβίωσε τα ξημερώματα της 18ης Αυγούστου 2016. Ήταν μόλις 47 ετών και πάλευε έναν μήνα με σοβαρή ασθένεια. Οι επιπλοκές στη θεραπεία του, του έκοψαν τελικά το νήμα της ζωής.

Ανδράς Μπάρκουλης: Ύστερα από χρόνια μεγάλης ταλαιπωρίας με την υγεία του, ο πάλαι ποτέ ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινημαγράφου πέθανε σε ηλικία 80 ετών, στις 23 Αυγούστου 2016

Σόνια Ρίκιελ: Η ιδρύτρια του ομώνυμου οίκου μόδας, ή Βασίλισσα των πλεκτών, όπως την αποκαλούσαν, πέθανε στις 25/8/2016 στο Παρίσι σε ηλικία 86 ετών.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 11 Σεπτεμβρίου η ηθοποιός και ακτιβίστρια του Χόλιγουντ Αλέξις Αρκέτ σε ηλικία 47 ετών. Η Αλέξις, που είχε γεννηθεί αγόρι με το όνομα Ρόμπερτ Αρκέτ, άλλαξε φύλο το 2006, και ήταν αδερφή του Ντέιβιντ Αρκέτ, πρώην της Κούρτνεί Κοξ, της Μόνικα από τα Φιλαράκια .

Μία μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου σίγησε στις 10 Οκτωβρίου 2016. Η Νάντια Κωνσταντοπούλου, σύζυγος του επίσης διάσημου συνθέτη Τάκη Μωράκη έφυγε σε ηλικία 80 ετών, ύστερα από χρόνια μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

1η Νοέμβρη άφησε την τελευταία του πνοή ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου, έχοντας δώσει μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 66 ετών.

Λέοναρντ Κοέν: Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο του θρυλικού μουσικού στις 7 Νοεμβρίου του 2016. Ο διάσημος τραγουδιστής, ποιητής και λογοτέχνης, έφυγε στα 82 του χρόνια κάνοντας την παγκόσμια μουσική σκηνή πολύ φτωχότερη

O Πέτρος Φυσσούν πέθανε σε ηλικία 83 ετών, από λοίμωξη του αναπνευστικού στις 5 Δεκεμβρίου 2016

Στις 13 Δεκεμβρίου πέθανε ξαφνικά ο Καναδός ηθοποιός Άλαν Θικ, πατέρας του επίσης γνωστού τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ. Ήταν 69 ετών.

Στις 18 Δεκεμβρίου έφυγε από τη ζωή η θρυλική ηθοποιός Ζάζα Γκαμπόρ. Η σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και παρέμενε κατάκοιτη εδώ και χρόνια μετά από τον χειρουργικό ακρωτηριασμό ενός ποδιού και άλλες επιπλοκές. Τον Φεβρουάριο θα έκλεινε τα 100 χρόνια.

Ανήμερα Χριστουγέννων πέθανε ξαφνικά ο Τζορτζ Μάικλ. Τραγική ειρωνία! Εφυγε την ημέρα με την οποία είχε ταυτιστεί απόλυτα από το1984 όταν και πρωτοακούσαμε το τραγούδι Last Christmas . Ήταν μόλις 53 ετών και ο θάνατός του φαίνεται να προλήλθε από ανακοπή καρδιάς.