Ιούλιος 2012

Υπαρχηγός του Λιμενικού ο Κωνσταντίνος Κουνουγέρης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΡΑ

Οφέλη άνω των 300 εκατ. ευρώ, σε βάθος χρόνου, μέσω συνεργειών θα δημιουργηθούν από τη συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας. Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τις καταθέσεις της με 14,3 δισ. ευρώ, ενώ προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο δανείων εξυπηρετούμενα (και κατά συνέπεια καλής ποιότητας) δάνεια ύψους 10,6 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς -με ενεργητικό 75 δισ. ευρώ, καταθέσεις 35 δισ. και δάνεια 47 δισ. ευρώ- αναρριχάται στη δεύτερη θέση της εγχώριας αγοράς.

Έβγαλαν εκατομμύρια και δήλωναν ελάχιστα στην Εφορία

Σύμφωνα με πηγή η οποία έχει γνώση του καταλόγου, «το θέμα δεν είναι εάν κάποιοι έβγαλαν έξω χρήματα που προέκυψαν από νόμιμες δραστηριότητες, από εταιρικά κέρδη, κληρονομιές, τυχερά παιγνίδια, ή οικονομίες μιας ζωής. Αυτό που θα πρέπει επιτέλους όμως να γίνει είναι μια σοβαρή έρευνα από το ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να διαπιστωθεί εάν ανάμεσα στα τεράστια ποσά που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν προϊόντα από εγκληματική δραστηριότητα, αν υπάρχει μαύρο χρήμα, αν υπάρχει φοροδιαφυγή».

Ο Β. Spies γυρίζει στα Superbikes

© Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Πήρε Χάμπτον ο Ηλυσιακός

Ο αμερικανός γκαρντ έχει δώσει τα χέρια με την ομάδα του Δημήτρη Παπανικολάου και αποτελεί θέμα χρόνου η επισημοποιήση της μεταγραφής. Ο Χάπτον αγωνίζεται στη θέση "2" και μαζί με τον Νίκο Χατζή συνθέτουν ένα καλό δίδυμο στη συγκεκριμένη θέση. Πέρσι με τη φανέλα της τσέχικης Παρντούμπιτσε είχε 12.4 πόντους στο πρωτάθλημα και 15.3 στη Challenge Cup.

Ανακοίνωσε Κάλστρομ η Σπαρτάκ Μόσχας

Ο 29χρονος μέσος αναμένεται εντός των προσεχών ημερών στην πρωτεύουσα της χώρας, προκειμένου να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές κι εργομετρικές εξετάσεις κι εν συνεχεία θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, που θα είναι διετούς ή τριετούς διάρκειας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Σπαρτάκ θα δαπανήσει 3 εκ. ευρώ για τον εντάξει στο δυναμικό της.

Στην κόψη της 20ής Αυγούστου: Να πετάξουμε έξω την ...

Καθώς μάλιστα η έκθεση της τροίκα θεωρείται προαπαιτούμενο για να δοθεί η δόση, είναι προφανές ότι ασκείται πίεση στο ελληνικό κράτος να δανειστεί τα 3,2 δις στις... αγορές μέσω βραχυπρόθεσμων γραμματίων. Και ποιος θα τα αγοράσει αυτά; Μόνο οι ελληνικές τράπεζες θα προσφερθούν, δανειζόμενες οι ίδιες από την ΕΚΤ, ή και την Τράπεζα της Ελλάδος (μέσω του ELA). Αν ούτε αυτό καταφέρουν, τότε θα μας τα δώσει το EFSF, προσθέτωντάς τα στο δημόσιο χρέος μας. Όμως οι εταίροι μας προτιμούν την άντληση των χρημάτων αυτών από την ΕΚΤ μέσω των ελληνικών τραπεζών.

Εντείνεται η αντιπαράθεση στο Κογκρέσο για τον φόρο ...

Όπως αναμένεται το κόμμα του προεδρικού υποψηφίου Μίτ Ρόμνεϊ θα τηρήσει σκληρή στάση καθώς η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα την επέκταση όλων των φορολογικών περικοπών της εποχής Μπους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν εισοδήματα πάνω από 250.000 δολάρια.

Παραίτηση ΕΚΤ από τα κέρδη των ομολόγων

Η πιθανότητα να παραιτηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των κερδών της από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε με μεγάλη έκπτωση στη δευτερογενή αγορά είναι ένα από τα βασικά σενάρια που συζητούνται στην Ευρωζώνη, ώστε να δοθεί λύση στο ελληνικό αδιέξοδο. Επίσης, το ΔΝΤ επανέλαβε ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση την περίοδο 2014 - 2020, την οποία θα πρέπει να καλύψει η Ευρωζώνη. Οπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού Προγράμματος ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σελίδες