500.000 αποζημίωση στους γονείς της Madeleine!

Έχουν περάσει ήδη 8 χρόνια από τη μέρα που η μικρή Madeleine McCann εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της πόλη Πράια ντα Λουθ της Πορτογαλίας όπου παραθέριζε με την οικογένειά της.

Κανείς δεν έμαθε ποτέ τι απέγινε το κοριτσάκι. Οι έρευνες κράτησαν 14 μήνες, αλλά οι αρχές τότε είχαν χάσει πολύτιμο χρόνο στο να ανακρίνουν ξανά και ξανά τους γονείς της μικρής, που τους θεωρούσαν υπεύθυνους για την εξαφάνισή της.

Ο πρώην επιθεωρητής της αστυνομίας της Πορτογαλίας που είχε αναλάβει την έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση το 2007 της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μακάν, ο Γκονσάλο Αμαράλ, καταδικάστηκε να πληρώσει μισό εκατομμύριο ευρώ στους γονείς της καθώς κρίθηκε ένοχος για συκοφαντία, σύμφωνα με την απόφαση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Ο Γκονσάλο Αμαράλ «καταδικάστηκε να πληρώσει σε καθέναν» από τους δύο γονείς της Μαντλίν «μία αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ», επισημαίνεται στην απόφαση την οποία ανακοίνωσε χθες το δικαστήριο της Λισαβόνας.

Το δικαστήριο επέβαλε επιπλέον στον Αμαράλ και τους συγγραφείς του βιβλίου να αποσύρουν από την κυκλοφορία τα αντίτυπα και τους απαγόρευσε οποιαδήποτε επανέκδοση του βιβλίου, όπως επίσης και την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που βασίζεται σε αυτό το βιβλίο.