Το 54122 μου έστειλε sms. Γιατι; Πώς μπορώ να διαγραφώ;

Πριν λίγες μέρες μου ήρθε ένα sms από το πενταψήφιο 54122. Παλάβωσα! Σκεφτόμουν, από που κι ως που; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να με ενοχλούν στο εταιρικό μου κινητό; Χρεώθηκα τώρα με αυτό το μήνυμα; Θα τους κάνω καταγγελία!

Με αυτές τις σκέψεις και το αίμα στο κεφάλι, πήγα σπίτι μου και μπήκα κατευθείαν στο ίντερνετ για να δω τί παίζει με αυτό τον αριθμό. Βρήκα λοιπόν, πως το νούμερο 54122 ανήκει στην εταιρεία Τeligron Ltd, που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα www.ellinespadou.com.

Πάω κατευθείαν στην φόρμα επικοινωνίας και έτσι όπως ήμουν νευριασμένος, στέλνω μήνυμα για να μου απαντήσουν που βρήκαν τον αριθμό μου και απαίτησα την Άμεση διαγραφή μου. Με έκπληξη, είδα σε λιγότερο από 10 λεπτά απάντηση. Με ενημέρωναν πως με είχαν ήδη διαγράψει και μου έστειλαν και πιθανές περιπτώσεις για το πως μπορεί να βρέθηκε το νούμερό μου στην λίστα τους. Έλεγαν πως άν δεν έχω κάνει εγώ την εγγραφή (που δεν την έχω κάνει) μπορεί κάποιος με παρόμοιο αριθμό με τον δικό μου να έκανε λάθος και να έγραψε τον δικό μου ή κάποιος να ήθελε να μου κάνει πλάκα και να έκανε την εγγραφή αντ' εμού.

Τους ξαναέστειλα μήνυμα και ρώτησα αν έχω χρεωθεί εγώ από την ιστορία αυτή. Πάλι μετά από λίγο μου ήρθε απάντηση πως τα εισερχόμενα μηνύματα είναι δωρεάν και αν δεν απάντησα, δεν υπάρχει θέμα χρέωσης. Πάλι καλά. Είχα ακούσει πολλά για τα πενταψήφια και προς στιγμή, δεν το κρύβω, είχα τρομάξει.

Η αλήθεια είναι πως δεν τους πολυπίστεψα σε αυτό που μου είπαν, πως δηλαδή μπορεί κάποιος άλλος με έγραψε, είτε κατά λάθος είτε επίτηδες. Φανταζόμουν πως παίρνουν λίστες με τυχαία νούμερα και στέλνουν όπου να 'ναι. Μέχρι που χθες, βγήκα με τον κολλητό μου, ο οποίος άρχισε ξαφνικά να με ρωτάει κάτι περίεργα για το αν πήρα μήνυμα από μια Σούζι4. Κουβέντα στην κουβέντα, μου έιπε γελώντας πως με είχε γράψει εκείνος “για να γελάσει” όπως είπε με την αντίδρασή μου.

Συμπέρασμα: αν σας έρθει κάποιο τέτοιο μήνυμα, ψυχραιμία! Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην απαντήσετε. Πηγαίνετε σπίτι σας, βρείτε που πρέπει να στείλετε μήνυμα για να σας διαγράψουν κι όλα καλά.

Tags: