Καταρρέει το Ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!

Εκτός από το ευρώ σαν νόμισμα που απειλείται από την ολοένα και συνεχόμενη πτώση, ακόμα και το σύμβολο του ευρώ που κοσμεί την παλιά έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη είναι υπό κατάρρευση!

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το πάλαι ποτέ επιβλητικό άγαλμα των 15 μέτρων κινδυνεύει πλέον με κατάρρευση. Η συντήρησή του κοστίζει πλέον πολύ ακριβά, η αποκατάστασή του να κοστίζει ακόμα περισσότερα και έτσι το μέλλον του κρίνεται αμφίβολο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προς το παρόν, σιωπά όσον αφορά το μέλλον του αγάλματος. Η ΕΚΤ δεν είναι ιδιοκτήτρια του αγάλματος, αν και συνεισφέρει στα έξοδα συντήρησής του. Το άγαλμα ανήκει στην οργάνωση «Επιτροπή Πολιτισμού της Φρανκφούρτης», η οποία τοποθετεί και πόστερ για τουριστικούς σκοπούς σε ολόκληρη την πόλη.

Ο Μάνφρεντ Πολ, πρόεδρος της επιτροπής και συνταξιούχος ιστορικός της Deutsche Bank, επισημαίνει ότι η οργάνωση δαπανά από 15 έως 30 χιλ. ευρώ ετησίως, προκειμένου να επισκευάζει και να φωτίζει το σύμβολο του ευρώ. Η Φρανκφούρτη, τέλος, απλά δεν έχει άποψη. Το άγαλμα μπορεί να παραμείνει εκεί ή να μεταφερθεί κοντά στη νέα έδρα της ΕΚΤ. Σε κάθε περίπτωση, η πόλη δεν θα συνεισφέρει οικονομικά.

Λέτε να έχουμε τέλος εποχής;