Εναλλακτικές χρήσεις για το αφυργαντικό τζελ

Μόλις ανοίξουμε μια καινούρια συσκευασία από παπούτσια ή τσάντες ή οτιδήποτε μπορεί να περιέχει αυτά τα περίεργα φακελάκια με κάτι περίεργες μικρές μπαλίτσες, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τα πετάξουμε.

Τίποτα όμως δεν είναι άχρηστο. Την επόμενη φορά κρατήστε τα. Θα σας πούμε μερικές χρήσεις τους, για να πειστείτε πως δεν πρέπει να πετάμε τίποτα από την στιγμή που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Τοποθέτησε τα φακελάκια στο κουτί με τις φωτογραφίες.
Με το πέρασμα του χρόνου οι φωτογραφίες καταστρέφονται λόγω υγρασίας. Γιατί, εφόσον μπορείς να τοποθετήσεις μέσα στο κουτί που τις αποθηκεύεις μερικά σακουλάκια αφυγραντικού τζελ. Οι φωτογραφίες σου θα ζήσουν σίγουρα πολύ περισσότερο.

Κράτησε στεγνή την τροφή των κατοικίδιων σας.
Οι τροφές αυτές είναι πιο οικονομικές όταν τις αγοράζουμε σε μεγάλες συσκευασίες. Το αποφεύγετε όμως γιατί μαλακώνουν από την υγρασία. Μπορείτε να το αποφύγετε αν τοποθετήσετε την σακούλα με την τροφή μέσα σε ένα πλαστικό κουτί και κολλήσετε στο καπάκι του κουτιού, ώστε να μην έρχεται σε επαφή το τζελ με την τροφή, τα φακελάκια.

Όταν αποθηκεύετε έγγραφα, καλό είναι να τα προστατεύετε από την υγρασία.
Βάζετε τα έγγραφα σε κούτες. Τα τοποθετείτε στο πατάρι. Όταν όμως πάτε να τα ανοίξετε μετά από καιρό βλέπετε πως έχουν πάρει υγρασία. Μπορείτε να το αποφύγετε την δυσάρεστη αυτή έκπληξη απλά με μερικά φακελάκια αφυγραντικού.

Προστατεύει τα ασημένια αντικείμενα.
Η υγρασία δημιουργεί αυτό το αντιαισθητικό μάυρισμα. Αυτή η μαυρίλα, εκτός του ότι δεν μας αρέσει, είναι δείγμα διάβρωσης του μετάλλου. Γιατί να μην το αποφύγουμε, αφού είναι τόσο απλό: τοποθέτησε αφυγραντικά φακελάκια μέσα στα κουτιά που φυλάς τα κοσμήματά σου.