Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα υπερβολικά βολικά για μας υγιεινά οφέλη της μαύρης σοκολάτας. Κάνει καλό στην καρδιά, το μυαλό, ακόμα και τα δόντια!
Αλλά γιατί είναι τόσο υγιεινή; Οι ερευνητές μας εξηγούν πως τα καλά βακτηρίδια του πεπτικού λατρεύουν τη σοκολάτα. Όταν τρέφονται μ αυτή, η διαδικασία ελευθερώνει συστατικά που μειώνουν τις καρδιαγγειακές φλεγμονές. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων και εκδήλωσης εγκεφαλικού.
Οι επιστήμονες ερεύνησαν πως η σκόνη του κακάο αντιδρά με τα ένζυμα του πεπτικού και τα βακτήρια που υπάρχουν στα κόπρανα. Έμαθαν πως συγκεκριμένα μόρια της σοκολάτας δεν μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα μας. Ευτυχώς για μας, αυτά περνούν στο έντερο, όπου αναλαμβάνουν δράση τα εν λόγω βακτηρίδια.
Περίπου δύο κουταλιές κακάο τη μέρα φαίνεται να βοηθούν πολύ στην υγεία μας. Δυστυχώς όμως, η ζάχαρη και το βούτυρο στη σοκολάτα δεν βοηθούν, οπότε μια καλή λύση είναι να μπαίνουν οι 2 κουταλιές στα πρωινά δημητριακά μας.