Αβοκάντο: Μια θαυματουργή τροφή που πρέπει να την εντάξουμε στις καθημερινές μας συνήθειες!

Το αβοκάντο είναι μια θαυματουργή τροφή που πρέπει να την εντάξουμε στις καθημερινές μας συνήθειες. Γιατί αυτό; Μα, γιατί παρέχει στον οργανισμό μας όλα τα υγιή θρεπτικά συστατικά. Ακόμα και το κουκούτσι του περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά απ’ότι τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Αξιοσημείωτο ακόμα είναι πως διευκολύνει το πρήξιμο του γαστροοισοφάγου και μειώνει εσωτερικές φλεγμονές, προλαμβάνει ή ανακουφίζει από δυσκοιλιότητα αφού είναι πλούσιος σε ίνες. Το φαινολικό αντιοξειδωτικό που περιέχεται στο σπόρο είναι γνωστό για τη συμβολή του στην εξάλειψη πόνου από έλκη χάρις στις αντιικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.

Χρειάζεστε και άλλους λόγους για να αρχίσετε να τρώτε ακόμα και το κουκούτσι του αβοκάντο, μιας και περιέχουν άλλο ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, το φλαβονοειδές, το οποίο καταπολεμά τον καρκίνο. Άλλος ένας σημαντικός λόγος για να εντάξετε σπόρους αβοκάντο στη διατροφή σας είναι σε περίπτωση που έχετε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και υποφέρετε συχνά από κρυολογήματα σε περιόδους γρίπης, αφού ο σπόρος μπορεί να ενισχύσει το σύστημά σας.

Επίσης, δίνει ενέργεια αφού ανακουφίζει από πόνους του σώματος, πόνους αρθρώσεων, και μυοσκελετικές παθήσεις. Επίσης, βοηθά στη μείωση βάρους, μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, βοηθά στην αντιμετώπιση του άσθματος και τέλος, μειώνει την όρεξη για φαγητό.

Τέλος, λέγεται πως ενισχύει και το κολλαγόνο του δέρματος.