Ένας στους δέκα Βρετανούς αμφιβάλλει για την πατρότητα του παιδιού του

Σχεδόν ένας στους δέκα Βρετανούς αναφωνεί "Τίνος είναι, βρε γυναίκα, το παιδί", όπως αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Μάλιστα, σε μερικές περιοχές της χώρας τα ποσοστά είναι πιο αυξημένα και φτάνουν μέχρι και σε έναν στους πέντε άντρες να παραδέχονται ότι δεν είναι σίγουροι αν είναι οι βιολογικοί πατεράδες των παιδιών τους.

Από την πλευρά των γυναικών, στη Μ. Βρετανία το 3% -περίπου 460.000 γυναίκες- αναφέρει ότι δεν είναι σίγουρες για το ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών τους. Στην έρευνα συμμετείχαν 5.266 γονείς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα νούμερα αυτά μάλλον εξηγούν γιατί τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξημένη τάση για τεστ DNA στη χώρα.

Κατά μέσο όρο, το 8% των Βρετανών (σχεδόν 1.200.000 άτομα) αναφέρουν ότι ανησυχούν πως μεγαλώνουν τα παιδιά άλλων. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 16% στο Νιούκασλ, το Λονδίνο και τη βόρεια Ιρλανδία, ενώ φαίνεται πως στο Γιόρκσαϊρ και τη Σκωτία δεν ανησυχούν και τόσο, καθώς μόνο το 3% δεν πιστεύει πως είναι οι βιολογικοί πατεράδες των παιδιών τους.